Om oss…

Vår story…

Vi är en ny kyrka i Östra Göteborg/Partille. Sedan 2011 (förmodligen långt tidigare) har fröet grott i vår gemenskap och växt fram till vad det är idag.
Vi ÄR kyrkan – vi GÅR inte till den. Dvs vi vill betona att vi som utgör kyrkan är människor. Vanligt folk som vill dela livet. Kyrkan är människor och inte byggnader! Överallt där vi finns i våra liv vill vi vara kyrkan. Vi kan ses i någons hem, på ett kafé eller gymmet. Det utmärks av att vi vill låta Jesus vara med i allt som händer. Vi tror nämligen att Gud är med oss i det vi gör.KFLVi firar gudstjänster varje vecka på Järnringen 2 i Partille. Detta är Mötesplatsen. Även vår ”kyrka” om du vill uttrycka det så 😉 Men inte bara en yta för oss, utan Mötesplatsen är en lokal vi vill skall få vara en öppen mötesplats för människor i samhället, andra kyrkor  och även tjäna det vi kallar för ”Guds rike” i stort.

Kyrkofamilj?

Jodå, vi hänger inte i luften 😉 Sedan okt-13 har vi Smyrnaförsamlingen i Göteborg (www.smyrna.se) som vår moderförsamling. Det innebär att vi har ett stabilt sammanhang att vara ansvariga inför. Vi är organisatoriskt en del av stor-Smyrna och relaterar till Smyrnas ledarskap och kyrka. Detta är vi tacksamma för. Vi bär dock vår egen ekonomi lokalt och vår vision matchas in i Smyrnas. Även om vi har en egen profil (som alla barn har) är vi en del av ”Smyrnafamiljen”.
Vi är även kopplade in i Pingst församlingsplanteringsprogram (se www.nyakyrkor.se) och en del av Tjugofyrakyrkans nätverk (www.tjugofyrakyrkan.se). Här är en relation också som betyder mycket för oss på ledarnivå.
Men… vi har också som en bärande värdering att Gud bara har en kyrka sett i metaperspektiv och vi älskar att bygga broar och samarbeta med kyrkor och församlingar som tillhör andra kyrkofamiljer. Främst visar detta sig i lokala samarbeten i Partille och Östra Göteborg.
Frågor på det? Använd vårt kontaktformulär 😉
Dela på internet

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *